Energy Box by Pierluigi Bonomo

Using nearly zero energy, this house designed by Italian architect Pierluigi Bonomo was built in replacement of a heavily damaged building from the 2009 earthquake in L’Aquila, the region of Abruzzo in central italy. Conceived as a volumetric insertion, the ‘Energy Box’ is defined by its new solid box perimeter. The conservation of the original building is visible with stone traces in the walls on the first level. The new structure emerges from the ground with the reminiscent pieces gradually disappearing, making way for a new physical and symbolic meaning between the heavy memories of the site’s past and the hope for a stable and better future. Acting as a mediation between the two elements, the technologically advanced new house is contained within a compact box volume.

(via Designboom)

Energy Box by Pierluigi Bonomo

Pierluigi Bonomo

Energy Box by Pierluigi Bonomo

Energy Box by Pierluigi Bonomo

Pierluigi Bonomo

Pierluigi Bonomo